Ongevallenverzekering voor zzp'ers

 • 24/7 en wereldwijd verzekerd
 • Makkelijk online af te sluiten
 • Ontvang als Knab-klant 5% korting op je premie
Bereken je premie

Om deze verzekering af te sluiten heb je Knab Zakelijk nodig.

Knab Ongevallenverzekering

Wat is een ongevallenverzekering voor zzp'ers?

Niet leuk, wel waar: een (bedrijfs)ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom kun je via Knab een ongevallenverzekering afsluiten. Zo ben je zowel privé als zakelijk verzekerd en krijg jij - of je nabestaande(n) - eenmalig een bedrag uitgekeerd als je blijvend letsel oploopt of overlijdt. Geen onderwerp waar je te lang bij wil stilstaan, daarom sluit je de ongevallenverzekering in drie minuten af vanuit de Knab App.

De Knab Ongevallenverzekering is een samenwerking tussen Knab en Alicia. Je sluit de verzekering via je Knab App af met onze partner Alicia.

Bereken je premie


Logo Knab en Alicia

Voor ondernemers

Heb ik een ongevallenverzekering nodig?

Iedereen kan een ongevallenverzekering afsluiten. Voor de een is het wel relevanter dan voor de ander. Denk aan iemand met een risicovol beroep. Met een ongevallenverzekering weet je in ieder geval dat je het financieel voor jezelf – of voor je nabestaanden – goed hebt geregeld. De eenmalige uitkering kun je vrij besteden. Bijvoorbeeld aan medische behandelingen of om je huis aan te laten passen.

Voorbeelden uit de praktijk

Wat dekt de ongevallenverzekering wel en niet?

Hieronder vind je een paar voorbeelden uit de praktijk. Een volledig overzicht van wat wel en niet gedekt is, vind je op de verzekeringskaart en in de voorwaarden.

Wel:

 • Je gaat op familievakantie met de auto. Door slecht weer is de weg spekglad; je glijdt met de auto tegen de berg en raakt invalide. (ongeval)
 • Je werkt als schilder en een rare kwast loopt tegen je ladder, waardoor jij valt. Hierdoor loop je blijvend letsel op. (ongeval)
 • Je hoort de deurbel en rent iets te enthousiast de trap af. Je valt en loopt blijvend letsel op. (ongeval)

Niet:

 • Je bent onderweg naar huis van de vrijmibo. Doordat je niet zo scherp bent als normaal komt je fietsband in de tramrails terecht, waardoor je valt. (alcohol)
 • Je bent zzp'er, maar daarnaast ook professioneel motorcrosser. Tijdens een training gaat het helemaal mis. (gevaarlijke sporten)
 • Je doet na werk een drankje in de kroeg en maakt bewust misplaatste opmerkingen naar iemand. Diegene wordt boos en jullie vechten het - letterlijk - uit. (vechtpartij)

Ontvang 5% korting

Verzeker jezelf al vanaf € 4,69 per maand

Een ongevallenverzekering is vaak gewoon betaalbaar. Op de website of in de Knab App bereken je in een paar kliks je premie. Als Knab-klant krijg je ook nog eens 5% korting! Die korting verwerken we direct in de berekening.

Bereken je premie


Hoe werkt het?

Sluit je ongevallenverzekering af in 3 minuten

 1. Log in op je Knab App. Ben je nog geen klant? Open dan eerst een zakelijke rekening.
 2. Tik op de winkelmand en ga naar 'Verzekeringen'
 3. Kies voor de Knab Ongevallenverzekering
 4. Vul je gegevens in en doorloop de stappen

Gelukt? Dan ontvang je van onze partner Alicia een e-mail met meer informatie over je nieuwe ongevallenverzekering.

Bereken je premie


Verzekering afsluiten

Veelgestelde vragen over de ongevallenverzekering voor zzp'ers

Wat is een ongevallenverzekering?

Een ongevallenverzekering keert een eenmalig bedrag uit als jou iets overkomt waardoor je invalide wordt of overlijdt. In dat laatste geval ontvangen je nabestaanden een bedrag. Hoe je dat geld besteedt is aan jou. Zo kunnen bijvoorbeeld kosten voor medische behandelingen, compensatie tijdens ziekenhuisverblijf, aanpassingen in huis bij invaliditeit of zelfs begrafeniskosten (deels) vergoed worden. Let op: een ongevallenverzekering keert niet uit bij ziekte.

Is een ongevallenverzekering verplicht voor zzp'ers?

Nee, een ongevallenverzekering is niet wettelijk verplicht voor zzp'ers. Of je hem afsluit is je eigen keuze.

Waarom werkt Knab samen met een partner, zoals Alicia?

Bij Knab heb je alleen toegang tot verzekeringen die passen bij de behoeftes van (kleine) ondernemers en zzp'ers. We bieden deze verzekeringen aan via de Knab App en werken daarvoor samen met gespecialiseerde partners: Alicia en SharePeople. Al onze partners selecteren we zorgvuldig. Zo vinden we het belangrijk dat onze partners een goed aanbod hebben en net zo hoge eisen stellen aan service en dienstverlening als wij doen.

Wat is het verschil tussen een ongevallenverzekering en mijn zorgverzekering?

Tijdelijke of blijvende invaliditeit zorgt voor veel extra kosten in je dagelijks leven. Denk aan dingen zoals nodige aanpassingen in huis. En dat terwijl je ook nog inkomen kan mislopen. Deze financiële klap verzacht een ongevallenverzekering. Een zorgverzekering vergoedt meestal namelijk alleen medische kosten als jou iets overkomt, en niet deze extra kosten.

Wat wordt er bedoeld met ‘een ongeval’?

Een ongeval is een plotseling en onverwachts geweld van buitenaf. Hierbij wordt jouw lichaam rechtstreeks en ongewild geraakt. Bijvoorbeeld als je wordt aangereden door een auto. Een ongeval moet door een arts kunnen worden vastgesteld.

Wat moet ik doen bij een ongeval?

Ga naar je verzekeringen in de Knab App. Druk bij je ongevallenverzekering op de knop ‘verzekering beheren’. Daar vind je de knop ‘Schade melden’. Vul je gegevens in, dan neemt Alicia zo snel mogelijk contact met je op.

Ontvang ik korting als ik mijn ongevallenverzekering bij Knab afsluit

Ja. Als Knab-klant krijg je 5% korting op je maandelijkse premie. Op de website of in de Knab App kun je een premieberekening maken, om te zien wat jij met jouw beroep betaalt. We verwerken de korting direct in die berekening.

Wat is er niet verzekerd met een ongevallenverzekering?

Een ongevallenverzekering keert niet uit als iemand (voor langere tijd) ziek wordt of bewust riskante dingen doet. Denk bijvoorbeeld aan gevaarlijke sporten, zoals parachutespringen. Ook als iemand door ziekte invalide wordt of overlijdt, keert een ongevallenverzekering niet uit. Bekijk de verzekeringskaart (IPID) in de Knab App voor een snel en duidelijk overzicht van wat er wel en niet verzekerd is.

Voor wie is een ongevallenverzekering relevant?

Voor iedereen, maar vooral als jij van jezelf weet dat er een hogere kans is dat jou iets overkomt. Dit geldt zowel tijdens je werk, als in je privéleven. Houd er wel rekening mee dat bijvoorbeeld gevaarlijke sporten niet worden gedekt door een ongevallenverzekering. Kijk altijd eerst goed naar de uitsluitingen in de polisvoorwaarden of de verzekeringskaart (IPID) om zeker te weten dat hij bij jou past. Deze vind je in de Knab App onder 'Verzekeren'.

Wat is het verschil tussen een ongevallenverzekering en een AOV?

Er zijn een aantal belangrijke verschillen:

 1. Een AOV keert maandelijks een bedrag uit. Je ongevallenverzekering keert eenmalig een som geld uit.
 2. Een AOV dekt ook bij (invaliditeit door) langdurige ziekte. Je ongevallenverzekering alleen bij ongevallen.
 3. De maandelijkse uitkering van een AOV is altijd lager dan je maandinkomen was voor je arbeidsongeschikt werd. Een ongevallenverzekering keert een (deel van) vooraf vastgesteld bedrag uit. Dat kan best een hoog bedrag zijn.
Wanneer geldt de dekking van deze verzekering?

De ongevallenverzekering is 24 uur per dag en wereldwijd geldig. Zowel privé als zakelijk. Daarnaast is de ongevallenverzekering dagelijks opzegbaar.

Wat kost een ongevallenverzekering?

Je kunt al een ongevallenverzekering afsluiten vanaf € 4,69 per maand. Bereken je premie via de handige tool op de website of in de Knab App.

Kan ik een zakelijke verzekering afsluiten vanaf mijn computer?

Nee, je kunt geen zakelijke verzekering afsluiten vanaf je computer. Dit doe je - net als al je andere geldzaken - via de Knab App op je smartphone. Heb je de app nog niet? Dan kun je deze eenvoudig en veilig downloaden via de App Store of Google Play.

Hoe sluit ik een ongevallenverzekering af?
 1. Log in op je Knab App. Ben je nog geen klant? Open dan eerst een zakelijke rekening.
 2. Tik op het menu rechts onderin je scherm en ga naar 'Verzekeringen'.
 3. Kies welke verzekering je wil afsluiten.
 4. Vul je gegevens in en doorloop de stappen.

Is het afsluiten van je verzekering gelukt? Dan ontvang je een e-mail van Alicia, met daarin alle details van je aanvraag.

Misschien vind je dit ook interessant

Knab Zakelijk

 • Betalen
 • Beleggen
 • Sparen
 • Verzekeren
 • Boekhouden
 • Pensioen
 • Zakelijk lenen
 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin
 • Instagram
© Knab
 • Privacy
 • Voorwaarden
 • Disclaimer
 • Cookies
Knab's brand logo
Makkelijk af te sluiten via de Knab App