Kosten van Knab Pensioenbeleggen

Op deze pagina vind je een overzicht van alle kosten van Knab Pensioenbeleggen.

Wat zijn de kosten van Knab Pensioenbeleggen?

Voor Knab Pensioenbeleggen betaal je eenmalig afsluitkosten en een jaarlijks percentage van je belegde saldo. Hoeveel je per jaar precies betaalt, hangt af van je gekozen risicoprofiel. 

Krijg tijdelijk je afsluitkosten terug

Afsluitkosten

Wanneer je Knab Pensioenbeleggen opent, betaal je eenmalig € 40 afsluitkosten. Deze worden direct na het openen in rekening gebracht. Tijdelijke actie: wanneer je nu Knab Pensioenbeleggen opent, krijg je de afsluitkosten teruggestort op je rekening.

Beheerkosten

Om je geld te laten beleggen door onze experts, betaal je jaarlijks 0,60% van je belegd vermogen tot € 25.000. Over je belegd vermogen boven € 25.000 betaal je jaarlijks 0,50%. De beheerkosten worden ieder kwartaal afgeschreven van je saldo.

Fondskosten

De beleggingsinstrumenten die we voor je aankopen, hebben een prijskaartje. Deze kosten - bestaande uit lopende kosten en in- en uitstapkosten - bedragen tussen 0,29 en 0,39%* van je belegd vermogen per jaar. De kosten zijn verwerkt in de koers van de beleggingsfondsen.

* De kosten verschillen per risicoprofiel. Klik hier voor een kostenoverzicht voor alle profielen.

DefensiefNeutraalOffensiefZeer Offensief
Beheerkosten tot € 25.0000,60%0,60%0,60%0,60%
Beheerkosten vanaf € 25.0000,50%0,50%0,50%0,50%
Fondskosten0,19%0,19%0,19%0,18%
In- en uitstapkosten0,20%0,17%0,13%0,11%

Voorbeeld van kosten per jaar

Stel je opent Knab Pensioenbeleggen en je stort € 10.000 op je rekening. De afsluitkosten van € 40 krijg je teruggestort. Voor het voorbeeld gaan we uit van een 'neutraal' risicoprofiel. Over het eerste jaar betaal je dan de volgende kosten:

Beheerkosten0,60%€ 60
Fondskosten0,36%€ 36
Totale kosten0,96%€ 96

Laat je geld groeien

Begin met beleggen voor later

  1. Open de Knab App (zorg dat je Knab App up-to-date is)
  2. Klik rechtsboven op + en kies voor Pensioenbeleggen
  3. Beantwoord de vragen over je kennis en ervaring
Pensioenbeleggen

Veelgestelde vragen

Wat kost Knab Pensioenbeleggen?

Bij Knab Pensioenbeleggen betaal je in totaal tussen 0,89% en 0,99% van je belegd vermogen per jaar. Deze kosten bestaan uit beheerkosten (0,60% voor saldo beneden € 25.000 en 0,50% voor saldo boven € 25.000) en fondskosten (tussen 0,29% en 0,39%). Daarnaast betaal je eenmalig afsluitkosten van € 40.

Wat is het verschil tussen bruto- en nettorendement?

Het bruto rendement is de opbrengst van je beleggingen voor de aftrek van de kosten. Het netto rendement is de opbrengst van je beleggingen minus de kosten. Het nettorendement is dus het rendement dat je uiteindelijk overhoudt.

Wat zijn in- en uitstapkosten?

Simpel gezegd zijn dit de kosten die een fondsbeheerder maakt voor het toe- en uittreden in een beleggingsfonds. Wanneer een fondsbeheerder bijvoorbeeld een aandeel of een obligatie koopt op de financiële markt, dan worden daar transactiekosten voor in rekening gebracht.

De in- en uitstapkosten zijn al verwerkt in de koers van het fonds waarin we voor je beleggen. Toch is het goed om te weten dat ze er zijn. Door de in- en uitstapkosten kan de koers namelijk hoger of lager worden dan de werkelijke waarde van het fonds. 

Hoeveel je betaalt, verschilt per beleggingsfonds. Het percentage waarmee de koers wordt verhoogd of verlaagd heet de ‘swing factor’. Voor het Knab Diversified Bond Fund II is de swing factor 0,23%; voor het Knab Diversified Equity Fund II 0,09%. De fondsbeheerder bepaalt de swing factor elk jaar opnieuw. Daarbij kijkt de beheerder naar de werkelijk gemaakte kosten in het voorgaande jaar.

Tot wanneer krijg ik de afsluitkosten teruggestort?

De actie loop van 1 juli tot en met 30 september. Je krijgt de afsluitkosten uiterlijk 30 november teruggestort op de bij ons bekende tegenrekening van Knab Pensioenbeleggen.

Dit vind je misschien ook interessant

Meer over pensioen